Lentiirassa on monipuoliset kalastumahdollisuudet niin Lentiiranjärvellä kuin Änättikoskella.

Kalastus järvellä ja koskella

Lentiiran Lomakylä sijaitsee ihanteellisesti Kuhmon monipuolisten kalavesien äärellä. Järvellä voit virvelöidä vaikka pihapiiristä taikka hakeutua otollisiin paikkoihin veneellä. Harjus- ja taimenpyyntiin pääset läheiselle Änättikoskelle, taikka Lentuankoskelle ja Pajakkakoskelle, jotka sijaitsevat Kuhmon keskustan tuntumassa. Myös maailmanluokan kalastuskohde Kaarneenkoski on vain 1/2 tunnin ajomatkan päässä Lentiirasta.

Järvikalastus Lentiiranjärvellä

Lentiirajärvellä voit narrata  haukea, kuhaa ja ahventa. Järvi on profiililtaan verraten kapea ja syvä, ja  kalastusalue ulottuu Vehmasselälle kyläkeskuksesta pohjoiseen. Jokivarren puolelta löydät suojaisia poukamia virvelöintiin, ja rauhallisia tulipaikkoja jonne voit rantautua evästelemään. Lomakylän rannassa sijaitsevassa kalamökissä perkaat saaliisi kätevästi. Pihapiirin kodalla tai grillipaikalla on mukava paistella tuoretta kalaa iltapalaksi.

 

Koskikalastus Änättikoskella

Änättikoski virtaa voimakkaana noin viiden kilometrin päässä Lentiiran Lomakylästä. Suositun kalastuskohteen rannasta löydät kätevän heittolaiturin lisäksi katetun tulipaikan, sekä parkkipaikan muutaman sadan merin päästä. Jokivartta pääset kulkemaan metsän suojissa, mistä löydät oman rauhaisan spotin. Tutustu myös Perhokalastajan info -blogiin: Änättikoskesta Kainuun tuleva huippukohde?

 

Koskikalastus Kaarneenkoskella

Kaarneenkoski tituuleerattiin "maailmanluokan kalastuskohteeksi" Arktisten vesien kesällä 2021 kuvatussa episodissa, jossa retkikunta vieraili Lentiirassa kalastaen Kuhmon koskilla ja järvillä. Kaarneenkoski sijaitsee 36km Lentiiran Lomakylästä etelään. Voit ajaa koskelle joko Kekkostien kautta taikka Markenniementien ja Lentiirantien kautta. Tutustu kohteeseen Perhakalastajan info - blogissa: Testissä Kaarneenkoski Kuhmossa.

 

Kalastusluvat Kuhmon järville ja koskille

Kaarneenkosken, Vuonteenkosken & Nivanvirran ja Änättikosken kalastusluvat saat kätevimmin Lentiiran Lomakylän verkkokaupasta. Änättikoskelle koskilupia voi ostaa myös puhelimella (ohjeet opastetaulussa Änättikosken infotaulussa  pysäköintialueella).

Lentiiranjärven luvat löytyvät Kalakortti-com -palvelusta. Lupia voit ostaa myös Lentiiran Lomakylän vastaanotosta. Varminta on soittaa meille ennakkoon niin saat palvelun toivottuun aikaan.

Image

Heittokalastus Lentiiranjärvellä 62€

Kesto  noin 8 tuntia
Saatavuus Maanantaista lauantaihin klo 10:00-18:00 tai sopimuksen mukaan
Sis. alkuinfo, soutuvene, vesistökartat, kalastuksenhoitomaksu, kalastajaboxi sekä retkipaketti. Lisäpalveluna akkumoottori, moottorivene ja kalastusvälineet.

Image

Perhokalastus Änättikoskella 62€

Kesto  noin 8 tuntia
Saatavuus Maanantaista lauantaihin klo 10:00-18:00 tai sopimuksen mukaan
Peruspaketti sisältää aloitusinfon, koskiluvan, kalastajaboxin sekä nokipannukahvien tykötarpeet.

Image

Perhokalastusleirit Lentiirassa 2023

12. - 15.6.2023 Kuhmo Special Rapids I, hinta 738€ / 3vrk
16. - 19.6.2023 Kuhmo Special Rapids II, hinta 738€ / 3vrk
20. - 22.6.2023 Naisten perhokalastusleiri, hinta 470€ / 2vrk
Sis. majoitus täysihoidolla, opastus ja kalastusluvat.

 

Vuokravälineet kalastukseen

Lentiiran Lomakylästä voit vuokrata kalastusvälineitä, soutuveneen tai moottoriveneen muutamaksi tunniksi tai koko päiväksi. Kysy myös opastettuja pilkkiretkiä, jolloin pääset talvikalastuksen makuun kokeneen kalastajan  johdolla. Varatessasi mökin mainitsethan välinevuokraustarpeesta ennalta niin kokoamme sopivan paketin! Veneenvuokraus onnistuu myös verkkokaupassamme.

 

Palkesin perholeirit Lentiirassa

Keskikesällä järjestämme kalastusleirejä, joissa pääset perehtymään lajin saloihin alan ammattilaisten johdolla. Perholeirien osalta yhteistyökumppanimme Palkes tarjoaa osallistujille maajoukkuetason opastusta ja onnistumisen iloa Kuhmon koskilla, Kaarneenkoski mukaan lukien.

Eettisen kalastuksen pelisäännöt

Käymme dialogia paikallisen kalastusosakaskunnan ja palvelutuottajien kanssa kehittääksemme kestävän kalastuksen käytäntöjä alueella. Luonnonkalakantojen elpymistä koskialueilla tuetaan muun muassa alamittarajoitusten, syysrauhoituksen, saalipalautekyselyn sekä veden lämpötilaseurannan keinoin. Jokainen kalastaja voi yhteisiä pelisääntöjä noudattamalla edistää kalastusmahdollisuuksien säilymistä tulevaisuuteen! 

 

 

 

 

Kesä kutsuu vesille ja metsiin

Kesäkaudella Lentiiran järvet, kosket ja joet kutsuvat kalastusharrastajia vesille erilaisten aktiviteettien pariin. Kansainvälisen luontomatkailijan kohokohta Kuhmossa on puolestaan karhunkatselu piilokojulla. Euroopan suurikokoisin peto inspiroi myös luontokuvaajia. Poimi tästä parhaat vinkit kuinka tutustua Lentiiraan luontoon - kameran kanssa tai ilman!

Yhteystiedot

Lentiiran Lomakylä
Petäjäniementie 121
88930 Lentiira
Finland
sales (at) lentiira.com

Puhelin
Vastaanotto +358 44 72 88 930
Petri +358 50 585 1210
Larissa +358 50 586 1444

Viihdyitkö vieraanamme?
Jätä palautetta googlessa, kiitos!

Laskutusosoite
Verkkolasku 003704778071
Välittäjä 003708599126 (Liaison)
Y-tunnus 0477807-1


Biosphere Certified Lentiira card

Yhteydenottolomake

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Uutiskirje

Haluatko Lentiiran kausiuutisia sähköpostiisi?