Usitelukalastus Lentiiranjärvellä

Patikointi Kainuun sydämessä

Lentiiran lähistöllä on useita päiväretkikohteita, joissa voit tutustua kainuulaiseen luonnon omaleimaisuuteen. Näillä soilla, lammilla ja kankahilla kalevalainen maisema herää henkiin. Näistä maisemista löydät myös paikalliset marjat ja sienet, kunhan vain satut paikalle oikeaan aikaan.

Iso-Palosen - Maariansärkkien luonnonsuojelualueella on helppokulkuisia reittejä, jotka soveltuvat myös perheen pienimmille. Ystävyyden puistoon kuuluvalla alueella on kaikkiaan noin 30km merkittyjä reittejä,  joiden tutkimiseen voi käyttää useammankin päivän. Iso-Paloselle ajaa Lentiirasta vajaa puoli tuntia. Ensimmäinen pysäköintipaikka löytyy noin 8 km päästä kääntyessä Lentiira - Kuhmo väliseltä valtatieltä metsäautotielle itään päin.

Sinisellä polulla pääset tutustumaan lampien ympäröimään harjumaisemaan kuuntelemaan tikan koputusta. Reittejä on kaikkiaan  12 kilometriä, joten kohde soveltuu hyvin puolenpäivän retkikohteeksi. Polulle pääset Kekkostien eli Kuhmo - Iivantiiratien puolivälistä, taikka ajamalla n. 5 km Karhuvaarantietä länteen Kapustavaaran pysäköintipaikalle.

Vieraidemme vinkkejä

Vieraamme ovat vinkanneet myös kiinnostavista kohteista lähistöllä. Tulisuon - Nahkasuon suoaluetta Hyrynsalmella suositellaan etenkin lintupongareille. Alueelta löytyy luonnontilaisia vanhoja metsiä. Huomaathan että Tulisuon reittejä ei ole ylläpidetty.  Syväjärvi Lentiirasta lounaaseen päin on kiva kohde ympäri vuoden. Patikoinnin lisäksi  alueella voi pilkkiä ja hiihtää metsäsuksilla.   Itärajan tuntumassa  sijaitseva Elimyssalon suojelualue on keskeinen osa Ystävyyden puistoa.

Lisätietoa

Luontokeskus Petola Kuhmossa on oiva ikkuna kainuulaiseen luontoon. Petolasta saat tietoa karhusta, sudesta, ilveksestä ja ahmasta, sekä parhaat retkivinkit koko Kainuun alueelle. Luontoon.fi on paras tietolähde Metsähallituksen ylläpitämistä retkikohteista.

Retkeily Kuhmossa on turvallista etenkin kun kuljet merkityillä reiteillä. Kuhmon luontokohteissa on tyypillisesti hyvin tilaa, eikä ruuhkia pääse syntymään levähdyspaikoille.

Image
Image

Kesä kutsuu vesille ja metsiin

Kesäkausi pitää sisällään sulan maan ajan kesäkuusta lokakuun loppuun. Lentiiran järvet, kosket ja joet kutsuvat harrastajia vesille erilaisten aktiviteettien pariin. Myös Kainuun villiin luontoon pääset tutustumaan joko omatoimisesti taikka ohjatuilla retkillä. Meiltä saat parhaat vinkit alueen kohteisiin ja vuokraamme tarvittavat välineet kalastukseen, melontaan, veneilyyn ja pyöräilyyn.

Yhteystiedot

Lentiiran Lomakylä
Petäjäniementie 121
88930 Lentiira Finland
Puh. +358 44 728 8930
sales (at) lentiira.com

Yhteydenottolomake

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

©2021 Lentiiran Lomakylä. All Rights Reserved.